Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas wordt gemaakt van een mengsel van geiten- schapen en koeienmelk en gestremd met enzymen. Halloumi heeft een rubberachtige consistentie en zit onbereid qua structuur en smaak een beetje tussen feta en mozzarella in.
Halloumi bevat veel eiwitten en is daarom ideaal voor vegetariërs. En iedereen die van kaas houdt;)
Melksoort: mengsle van geiten-, schapen- en koemelk
Deze Zwitserse specialiteit wordt gerijpt in de kalksteengrotten van Kaltbach. Hierdoor ontstaat smedig zuivel en een intens rijke smaak. Heerlijk in combinatie met vers fruit!
De heerlijk zachte Alphenaer geitenbrie wordt bereid volgens traditioneel recept. De geitenmelk met zijn natuurlijke vet en eiwit gehaltes geeft deze kaas een heerlijk zacht, romige smaak. Nadat de kaas rustig heeft kunnen rijpen vormt zich een mooie witte laag rond de kaas waaraan de Brie onder andere zijn specifieke uiterlijk en heerlijke smaak aan ontleent.
De zacht aromatische smaak is deels te danken aan de toegevoegde room. De zachte witte bloemige korst geeft de kaas het lichte aroma. Delice de Bourgogne of Brillat-Savarin Affine is een decadent triple-crème gourmet kaas en was de vrucht van de verbeelding van de beroemde gastronoom van de 18e eeuw, Brillat Savarin. De opmerkelijk ietwat prikkelende, beschimmelde geur van Delice de Bourgogne logenstraft de fluwelen gladde textuur en subtiele smaak van deze kaas. Uit het pittige, zure roomachtige zuurheid blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd om de rijkdom van Delice de Bourgogne te verhogen. De kaas is gelijkaardig in verschijning en textuur aan de klassieke Brie. De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte, krijtachtige stoffige schil. De eerste laag is zacht en glad en spierwit van kleur. Het centrum van de Delice kaas is dikker en consistenter dan de buitenste laag en is vergelijkbaar met die van roomkaas. Het mengen van de sterkere smaak aan de buitenkant en de meer subtiele en zachte binnenkant maakt Delice de Bourgogne een ongewoon fijne gastronomische kaas.
Dit kaasje is wat je noemt een stinkerd! De smaak daarentegen is romig met frisse en zilte tonen.
Het is een roodflorakaasje van gepasteuriseerde koemelk. Ook wel mini époisses genoemd!
Tip: heerlijk op een kaasplank met een wijntje dat zelf niet al te uitgesproken is en wat frisse tinten biedt. Ook houtgerijpt scoort goed bij deze kaas!
Een heerlijk kaasje die je kunt smelten in de oven. Perfect voor op een borrelplank en supermakkelijk om te maken. Zie het als een soort mini kaasfondue.
Voor een gezellige kaasfondue avond is er nu de KALTBACH Fondue. De fondue is gemaakt van originele grotgerijpte kaas en maakt indruk door zijn unieke kruidige smaak. De smeuiige fondue van KALTBACH Gruyère en KALTBACH Emmentaler staat garant voor een overheerlijke maaltijd.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord dat deze website cookies plaatst op uw apparaat. Een cookie is een klein tekstbestand dat door de website wordt gebruikt om de website te laten functioneren en uw bezoek efficiënt te maken. Klik op (volledig) voor een volledig werkende website, of klik op (beperkt) om de website te bekijken met beperkte cookies.